Vita V Serum

Vitaminski serum

Vita V Serum

Vitaminski serum

Kompleksi vitamina B3, B5 i ekstrakta manga imaju mnogo pozitivnih efekata na osetljivu, problematičnu, stariju i mlađu kožu, ali na kožu koja ima problem sa hiperpigmentacijom. Serum povećava vlažnost kože, stimuliše mikrocirkulaciju i ubrzava epitelizaciju.

Opis proizvoda:

Kompleksi vitamina B3, B5 i ekstrakta manga imaju mnogo pozitivnih efekata na osetljivu, visoko pigmentovanu, problematičnu, staru i mladu kožu. Serum povećava vlažnost kože, stimuliše mikrocirkulaciju i ubrzava epitelizaciju. Niacinamid (vitamin B3) ima mnoge preporučene medicinske primene na koži, kao što je antiinflamatorno dejstvo, poboljšanje elastičnost kože, i, značajno povećavanje zaštitne funkcije, on takođe olakšava uklanjanje promena boje i pruža zdrav tonus i teksturu kože. Stimuliše mikrocirkulaciju u koži, sprečava gubitak vode i smanjuje proizvodnju sebuma. Vitamin B3 jača barijeru kože i imunološka svojstva povećavajući prirodne emolijense koji štite i neguju kožu. Pokazano je da pantenol (vitamin B5) povećava proizvodnju fibroblasta u srednjem sloju kože gde se formiraju bore na koži. Aktivacija fibroblasta je opšte poznata, ne samo povećanjem njihovog broja, već i sintezom svih komponenti matrice kože, kao što su kolagen, elastin i glikan, kao i njegova uloga u restrukturiranju kože. Pantenol poboljšava oštećenje površine kože (vidi se na suvoj, tvrdoj, oštećenoj koži) poboljšanjem i jačanjem površinskog sloja kože (stratum corneum),  čime se poboljšava zaštitna uloga kože. Ekstrakt manga je bogat izvor ugljenih hidrata, organskih kiselina, vitamina C i vitamina A koji daje antioksidativna svojstva plodu manga. Mango ima svojstva lova na slobodne radikale koji su veoma korisni u zaštiti organizama od degradacije ćelija. Sadrži ugljene hidrate, A, Zahvaljujući vitaminima B i C, mango aktivira sintezu kolagena, što povećava čvrstoću i tonus kože, intenzivno hidrira I obnavlja kožu. Hijaluronska kiselina je ključna komponenta u hidrataciji kože i vrlo je važna u  procesu regeneracije tkiva. Dokazano je da su specijalni receptori hijaluronske kiseline za inflamaciju, migraciju ćelija i angiogenezu glavne faze zarastanja rana. Hijaluronska kiselina svojim anti-inflamatornim i hidratantnim svojstvima igra vitalnu ulogu u metabolizmu ćelija podržavajući prirodna lekovita svojstva kože.

Upotreba:

Svakodnevna nega: Laganim pokretima par kapi serum naneti ujutru i uveče na očišćenu kožu lica i vrata.

Profesionalna nega: Naneti par kapi na čistu kožu lica, vrata i dekoltea, blagim utapkavanjem. Može se koristiti tokom serije tretmana lica. Serum se može unositi u kožu aparaturnim tehnikama (mezoporacijom, ultrazvukom ili kiseonikom)

Sastav:

Aqua, Glycerin, Niacinamide, Panthenol, Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Sodium Hyaluronate.

Pakovanje:

100ml

Cena:

3.600 rsd